Wat kan een voedingscoach voor je betekenen?

Wat kan een voedingscoach voor je betekenen?

 

Zou je graag wat kilo’s afvallen of je lekkerder in je vel voelen maar weet je niet waar te beginnen? Dan kan een voedingscoach je misschien helpen. Deze weet namelijk alles van voeding, en hoe je dat kunt inzetten om je fitter te voelen. Voor elk persoon is een andere focus van belang. Als jij namelijk flink wilt afvallen dan zul je op een andere manier moeten eten dan wanneer het je doel is om meer energie te hebben of mentale helderheid. Daarom werkt een voedingscoach altijd op basis van op maat gemaakte schema’s. In een eerste gesprek geef je aan hoe jouw huidige dieet eruitziet, en wat je klachten zijn. Aan de hand daarvan gaat zo’n voedingscoach voor je aan de slag.

Voedingsschema van een voedingscoach

Het fijne aan een op maat gemaakt voedingsadvies van zo’n voedingscoach is dat je niet meer hoeft na te denken over wat je die dag gaat eten. Kijk gewoon op je schema, koop de ingrediënten voor al deze gerechten, en volg de aanwijzingen op voor het bereiden ervan. Dit maakt het aannemen van een gezonde leefstijl stukken makkelijker. Veel mensen lukt dit namelijk niet, simpelweg doordat ze niet weten welke voeding goed voor hen is. Met de hulp van een voedingscoach lukt het wél, want deze analyseert jouw klachtenpatroon en stelt een voedingsschema op maat op. Je zal er dan ook snel resultaten van merken, als je je er goed aan houdt tenminste…

Afvallen met de juiste voeding

Als jij een aantal kilo’s kwijt moet dan is het zaak dat je je eiwitinname flink gaat verhogen, maar wel met de juiste voedingsmiddelen. Het is bijvoorbeeld niet gezond om enkel vlees en eieren te eten, want teveel dierlijke producten consumeren is niet goed voor je. Je zult dan ook merken dat er ook veel plantaardige voedingsmiddelen in de lijst staan die rijk zijn aan eiwitten. Zo kom je tot een goede balans, en zul je sneller afvallen dan zonder dit op maat gemaakte voedingsschema.