Traumatherapie voor onverwerkte gebeurtenissen

Traumatherapie voor onverwerkte gebeurtenissen

 

Ben jij op zoek naar traumatherapie om onverwerkte gebeurtenissen een plek te kunnen geven? We dragen allemaal ons eigen rugzakje mee met ervaringen, verleden en aangeleerde patronen. In een ideale wereld hebben we een stabiele en gelukkige jeugd met ouders die ons veel liefde gaven. Ieder huisje heeft echter zijn kruisje. Zo hebben we misschien aangeleerd dat we onze emoties beter voor onszelf konden houden of dat we niet op anderen kunnen bouwen. Dit kan weer doorzetten in liefdesrelaties, waarin je jezelf wegcijfert en moeite hebt met voor je eigen belangen op te komen. Met traumatherapie verwerk je heftige gebeurtenissen uit het verleden die invloed hebben op jouw huidige leven.

Relatietherapie

Met relatietherapie werk je aan een relatie met een partner of een dierbare. Dit kan bijvoorbeeld ook een ouder of kind relatie zijn. Heb je moeite met een ouder vergeven voor fouten die gemaakt zijn in het verleden? Of merk je dat jij en je puberzoon steeds meer uit elkaar groeien? Of verloopt de communicatie met je partner stroef? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Met relatietherapie verhoog je je bewustzijn in je eigen handelen en gedachten. Hierdoor kan je gemakkelijker verbindingen maken en begrijp je beter waar je tegenaan loopt in je huidige relaties. Met relatietherapie werk je daarnaast ook aan het verbeteren van de communicatie met jou en je dierbare. Door een open blik en hart groei je nader tot elkaar, waardoor je de relatie zal verdiepen.

Therapie voor verbinding

 Welke soort therapie bij jou past, hangt af van de knelpunten waar jij tegenaan loopt in jouw leven. Problemen in de relationele sfeer kunnen ook voortkomen uit trauma’s uit het verleden. Wanneer jij bijvoorbeeld uit een gezin komt waar veel agressie is, kan dit ten gevolge hebben dat je moeite hebt met mensen dicht bij je laten, uit angst dat ze je pijn zullen doen. Met traumatherapie worden deze verbindingen gelegd, zodat je het verleden kan verwerken. Op deze manier ervaar je meer ruimte om in het hier en nu te zijn.