Op zoek naar biologische thee?

Op zoek naar biologische thee?

 

Iedereen kent de thee uit de zakjes wel van bekende merken. Maar waar komt de thee nu eigenlijk vandaan? Is het wel zo gezond als je denkt? Er worden steeds meer pesticiden gebruikt in de landbouw. Dit kan voor vele gezondheidsproblemen zorgen op de korte en lange termijn. Door zo veel mogelijk biologische producten te kopen, zorg je dat je geen giftige stoffen inneemt. Landbouw waarop pesticiden zijn gebruikt, trekken namelijk in het product wat verbouwd wordt. Je lichaam kan deze giftige stoffen niet verwerken, waardoor ze in je lichaam blijven en voor gezondheidsproblemen zorgen. Met biologische thee zorg je dat je voor een natuurlijke optie kies, wat jouw gezondheid ten goede komt.

Voordelen van biologische thee

Door het drinken van biologische thee, zorg je dat je profiteert van de voordelen van thee, zonder de negatieve effecten van giftige landbouwmiddelen. Zo heeft kamille of lavendel een rustgevende werking, waardoor je heerlijk kan ontspannen aan het einde van een lange werkdag. Of wil je de dag goed en fris beginnen? Groene thee bevat antioxidanten wat tekenen van ouderdom tegengaat. Je kan ook voor heerlijke smaken kiezen zoals zoethout of bosvruchten thee. Aangezien thee vooral bestaat uit water, is het een goede dorstlesser en hydrateert het je lichaam. Lekkerder dan water, maar veel gezonder dan frisdrank!

Verschillende biologische thee bestellen

Wanneer jij op zoek bent naar biologische thee, kan je het beste naar een gespecialiseerde theewinkel gaan. Zo kan je kiezen uit talloze verschillende soorten thee, die van biologische oorsprong zijn. Gezien de verschillende eigenschappen van thee, is het fijn om af te kunnen wisselen. Zo kan je de soort thee precies afstemmen op jouw behoefte. Het voordeel is dat thee lang houdbaar is, omdat het gaat om gedroogde bladeren, kruiden of vruchten. Met een voorraad in huis, heb je altijd voldoende om af te wisselen. Wanneer je deze bewaart in leuke doorzichtige potten heeft het ook nog eens een gezellige uitstraling in je keuken. Daarnaast kun je ook makkelijk zien welke soort thee het is.