Ondersteuning bij eetstoornissen in Eindhoven

Ondersteuning bij eetstoornissen in Eindhoven

 

Hoe kan een behandeling van een van de eetstoornissen Eindhoven vorm krijgen? Als je een diagnose hebt voor eetstoornis kun je behandeling krijgen. Er zijn verschillende soorten eetstoornissen en daar wordt dan ook de behandeling op aangepast. Wat de eetstoornissen gemeen hebben is dat er verstoorde gedachtes zijn rondom het eten. Het is van belang om hier hulp bij te krijgen en zo de vicieuze cirkel te doorbreken. Het doel is dat je weer een gezonde relatie krijgt met eten. Dit wordt gedaan door onder andere gebruik te maken van wetenschappelijke kennis. Hierdoor is de behandeling zo effectief mogelijk. Verder staat de persoon centraal zodat er kan aangesloten bij individuele behoeftes.

Alle factoren in beeld bij behandeling van eetstoornissen

Het klinkt misschien gek maar de focus van een behandeling ligt niet alleen op het eten zelf. Hier ligt namelijk in de meeste gevallen niet de oorzaak in. Daar het gaat dus helemaal niet zozeer om. Zo zijn er verschillende factoren en omstandigheden die er voor gezorgd kunnen hebben dat je een eetstoornis hebt ontwikkeld. Op sociale media zie je bijvoorbeeld met regelmaat zogenaamde perfecte lichamen voorbijkomen en als je denkt dat dat het ideaalplaatje is, kan een eetstoornis snel op de loer liggen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer factoren die invloed kunnen hebben, zoals een perfectionistische persoonlijkheid of andere emotionele en psychische aspecten.

Coaching tijdens de behandeling

Door eerst alle factoren in kaart te brengen waardoor jij een eetstoornis hebt ontwikkeld, ontstaat er een goede basis voor een behandeling. Tijdens de sessie wordt er aandacht aan besteed hoe je meer inzicht kunt krijgen in triggers. Als je hier al alert op bent wordt het makkelijker om hier zelf op in te spelen en zo een terugval te voorkomen. Toch is het ook zo dat niet alles in een keer volgens een stijgende lijn zal verlopen. Dit is de reden waarom het goed is om hulp te vragen zodat je een gezondere mindset rondom eten zult ontwikkelen.